Meciul Israel – România nu se va mai juca în Cipru. Unde se va disputa partida. Anunțul oficial din Țara Sfântă

de: Beatrice Dumitru
26 10. 2023

Partidele Israelului cu Elveția și România ar fi trebuit să se dispute în Țara Sfântă, dar nu mai este posibil din cauza războiului izbucnit aici. În acest context, Federația de Fotbal din Israel a luat o decizie finală în privința meciurilor rămase de disputat în preliminariile Euro 2024.

Unde se joacă Israel – România

Presa israeliană a anunțat că naționala din Țara Sfântă va juca, luna viitoare, în Cipru meciurile considerate pe teren prorpriu cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie), în preliminariile Euro. Dar apoi au apărut informații potrivit cărora cele două partide s-ar putea disputa în Ungaria și Germania.

În cursul acestei seri, președintele Federației israeliene, Moshe Zuares, a anunțat oficial unde va juca naționala lui Alon Hazan meciurile cu Elveția și România. Acestea vor avea loc în Ungaria, cel mai probabil la Budapesta.

România a terminat la egalitate, 1-1, cu Israel, la București. Sursa foto: Sport Pictures

”În ultimele zile am analizat mai multe variante în urma situației apărute în țară și am primit răspunsuri demne de toată lauda din partea unor țări precum Cipru sau Germania. Le mulțumim. Datorită marelui ajutor primit de la Yacov Hadas-Handelsman, ambasadorul Israelului din Budapesta, Guvernul Ungariei și Federația de Fotbal din Ungaria, avem șansa de a juca meciurile cu Elveția și România în Ungaria.

Am trimis o notificare oficială către UEFA. Stadionul și varianta disputării meciului cu spectatorii vor fi studiate în zilele următoare. Toți sperăm să reușim să ne calificăm la EURO 2024 și să aducem pentru țara noastră momente de bucurie de care avem nevoie disperată acum„, a declarat Shino Zuaretz, președintele federației israeliene.

România, în luptă cu Israel pentru Euro 2024

România a mai jucat un meci în Ungaria în preliminariile Euro 2024. Tricolorii au înfruntat Belarus la Budapesta, într-o partidă care s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

”Tricolorii” sunt pe primul loc în Grupa I, după vicotoria cu Andorra și egalul, 3-3, dintre Elveția și Belarus. Naționala condusă de Edi Iordănescu se află în luptă directă cu Israelul pentru calificarea la turneul final din Germania.

Citește și: Edi Iordănescu a anunțat că se retrage de la echipa națională. Selecționerul, mesaj de ultimă oră

România are 16 puncte, în timp ce Israelul 11, dar are două partide mai puțin disputate. Astfel, naționala din Țara Sfântă va avea un program infernal, cu patru meciuri în nouă zile.

  • 12 noiembrie, ora 21:45: Kosovo – Israel (Priștina)
  • 15 noiembrie, ora 21:45: Israel – Elveția (Ungaria)
  • 18 noiembrie, ora 21:45: Israel – România (Ungaria)
  • 21 noiembrie, ora 21:45: Andorra – Israel (Andorra la Vella).

România, sub Mali și Panama în clasamentul FIFA

Nici pentru România veștile nu sunt foarte bune. A coborât o poziție în clasamentul FIFA. În urma actualizării ierarhiei făcute de Federația Internațională de Fotbal, naționala lui Edi Iordănescu a căzut de pe locul 47, până pe locul 48.

Peste România, la ora actuală, sunt naționale precum Mali (47), Costa Rica (46) și Panama (44). Tricolorii au început anul pe 52, iar în aprilie au urcat pe locul 46, după care au oscilat între 47 (iunie, septembrie) şi 48 (iulie, octombrie).

Citește și: Furie în Elveția după ce România a urcat pe primul loc în grupa pentru Euro 2024. Analiza presei locale: ”Sunt necesare smerenie și modestie”

În primele cinci locuri ale ierarhie nu s-a înregistrat în ultima lună nicio schimbare, campioana mondială Argentina menţinându-se pe primul loc, urmată de vicecampioana mondială Franţa, de Brazilia, Anglia şi Belgia.